BOAT & FUN BERLIN i nagrada Best of Boats 2024

Međunarodni žiri je objavio 25 finalista Best of Boats nagrade za 2024. godinu u šest kategorija. I preporučuje da sačuvate datum: Svečana dodela nagrada u Berlinu 28. novembra 2024.

„A pobednik je…“ biće izgovoreno šest puta 28. novembra 2024. uveče, kada će biti proglašeni pobednici „Nagrade za najbolje brodove“ – skraćeno BOB, na ceremoniji dodele nagrada tokom sajma BOAT & FUN BERLIN 2024.

Ovo će biti 11. put da najbolja evropska motorna plovila budu nagrađena u Berlinu. Počast će pripasti najubedljivijim novim modelima 2024. godine, koji su pobedili nakon brojnih testova u proteklih dvanaest meseci. Stručni žiri od 13 članova, koji se sastoji od glavnih urednika i najpoznatijih novinara koji testiraju motorne brodove iz cele Evrope i SAD, detaljno je ispitao najzanimljivije međunarodne inovacije motornih plovila tokom probnih vožnji na brojnim lokacijama.

Prvi put ove godine podršku su im pružila tri mlada novinara. Ono što nagradu Best of Boats čini tako posebnom je to što žiri razmatra potrebe budućih vlasnika plovila, a ne veličinu plovila. Za izbor se uzimaju samo brodovi koji su testirani od strane više članova žirija. Novi proizvodi koji su još u razvoju stoga ne učestvuju u BOB nagradi. Intenzitet i obim probnih vožnji karakterišu takmičenje i čine nagradu Best of Boats pečatom odobrenja za poseban kvalitet odabranih čamaca. I na nacionalnom i na međunarodnom nivou, nagrada je jedno od najprestižnijih priznanja u nautičkoj industriji.

Posle intenzivne sezone sa stotinama testova čamaca, sada je objavljeno 25 finalista za nagradu Best of Boats 2024. Kao i u tradicionalnim kategorijama Najbolje za početnike, Najbolje za porodicu i Najbolje za zabavu, brodovi će ponovo biti nagrađeni u kategorijama Najbolji na električni pogon i Najbolje performanse. Nova kategorija je Najbolji veliki brodovi, koja je posvećena luksuznim motornim jahtama za duge plovidbe do 60 stopa dužine. Ona zamenjuje kategoriju Najbolje za putovanja. U kategoriji Najbolje performanse koja je uvedena 2023. godine, posebno će plovila visokih performansi ponovo biti nagrađeni. “Best for Electric” za čisto električne i čamce na hibridni pogon takođe je uključena kao nezavisna kategorija od 2023. godine.

Finalisti nagrade Best of Boats 2024:

BEST FOR BEGINNERS

AMT 165 R (Finland)
Silver Seahawk (Finland)
Terhi 480 Cabin (Finland)


BEST FOR FAMILY

Jeanneau Merry Fisher 895 S2 (France)
Marex 440 Gourmet Cruiser (Norway)
Nautic 880 (Poland)
Targa 41 (Finland)
Yamarin 80 DC (Finland)


BEST FOR FUN

Axopar 29 (Finland)
FIM 440 Regina (Italy)
Parker 910 Odyssey (Poland)
Saxdor 400 GTC (Finland)
Wiszniewski W43 (Poland)


BEST FOR PERFORMANCE

Anytec 860 T (Sweden)
Hydrolift X-28 DC (Norway)
Sterk 31 WB (Germany)
Virtue V10 (Poland)


BEST ELECTRIC

De Antonio E23 (Spain)
Frauscher x Porsche 850 Fantom Air (Austria)
Lasai 22 GL (Spain)


BEST BIG BOATS

Astondoa AX8 (Spain)
Fairline 58 Squadron (United Kingdom)
Nimbus 495 Fly (Sweden)
Omikron OT-60 (Greece)
Riviera 4600 Sport Platinum Edition (Australia)

Sajam nautike BOAT & FUN u Berlinu je inače Premium partner i domaćin BOB nagrade a ove godine se održava od 28. novembra do 1. decembra 2024.